Over ons

 

Van vader op zoon. Een lange en rijke historie gaat vooraf aan de naam Batifol. In 1978 begonnen als ’t Oude Backershuys. Sinds 1998 Grand Cafe Batifol.

 

Het verhaal

Hoe het allemaal begon

Een stukje historie.

Brood is er nog steeds te krijgen op het breedste en gezelligste gedeelte van de Binnenweg. Maar gewoon met een gesneden wit het pand verlaten is er niet meer bij. Door de uiterst vriendelijke medewerkers van Grand Café Batifol wordt er eerst wat op of tussen gedaan.

Ruim dertig jaar geleden startte Frank zijn zaak als een bakkerij en lunchroom onder de ‘mooie Hollandse’ naam ‘Konditorei’. Op dat moment zal bij Van der Vooren zeker niet de gedachte geleefd hebben dat zijn zaak uit zou groeien tot een drukbezochte gelegenheid met een groot terras voor de deur, waar het bij lekker weer goed verblijven is. Het leveren van goede kwaliteit en een prettige bediening was het motto van van der Vooren. En dat dit credo door de inwoners van de gemeente herkend werd bleek uit de overgrote belangstelling tijdens de lunchuren.“ Je moet eens weten hoeveel bekende Heemstedenaren hier hun boterhammetje hebben genuttigd. Leden van het college, artiesten die bij Sony onder contract stonden, dat bedrijf zat hier toen vlak bij, het was hier altijd druk en gezellig”, blikt de horecaondernemer terug op het verleden. Met een opleiding Hotel-vakschool Wageningen en het Ondernemerscollege weet Van der Vooren goed waar hij over praat maar nog beter weet hij het ook in de praktijk te brengen. In de loop van de jaren kwam het accent steeds meer te leggen op het serveren van heerlijke en betaalbare hapjes. Het broodgedeelte is inmiddels verleden tijd en de aandacht is nu verlegd naar een restaurant met een gezellige en intieme uitstraling.

Nieuwe menukaart

De menukaart heeft in diezelfde tijd ook een groot aantal aanpassingen gekregen. Er zijn nog steeds pannenkoeken en uitsmijters, zoals in het begin te krijgen, maar de nieuwe kaart vermeldt nu de heerlijkste gerechten. En het is nu tijd voor de zoon Patrick die de onderneming heeft overgenomen en volledig runt. Sinds de overname is Batifol van maandag tot en met vrijdag ook ‘s avonds geopend, waarbij de keuken pas om 21.30 uur gesloten wordt. Bovendien is er vanaf dat moment ook de mogelijkheid om voor een etentje te kiezen voor het weekmenu. Dat varieert regelmatig en dan kan er voor weinig geld heerlijk en ontspannen gegeten worden. Alleen de sfeer die zo bekend is en door iedereen gewaardeerd wordt blijft onveranderd.

“Het kan allemaal bij Batifol
Patrick

Openingstijden

09:00 am – 18:00 pm

ZATERDAG
3:00 pm – 10:30 pm

ZONDAG
12:00 pm – 22:00 pm

Neem contact op

Tel: +31 23 5287744

E-mail: info@batifol.nl